"De Grote 8 zijn kunstenaars die elkaars passie delen. Ieder met z'n eigen achtergrond, geschoold of ongeschoold. Door de diversiteit van de kunstenaars worden er schitterende samenwerkingsverbanden gevormd binnen deze uitgesproken groep"

Upcoming Events

  • No events
Berend Ouwerling
Daniel Hageman
Geert Broertjes
Koen Baars
Merijn Kavelaars
Steve Mensink
Jaimy van Leur
Ruben Wijnstok

About me

Kunst en dan met name illustratie is Daniel Hageman met de paplepel ingegoten. Van jongs af aan dartelde hij rond in ateliers en zag hij kunst tot leven komen. Dit inspireerde hem om zelf te beginnen met illustreren. Later
kwam daar schilderen, zeefdrukken en videokunst bij.

Na één jaar studeren op de Rietveld Academie besloot hij zich fulltime op het kunstenaarspad te begeven. Personen en hun persoonlijke verhaal inspireren hem, en dan met name de kant die niet met de buitenwereld wordt gedeeld. De geheimen en de soms donkere kant van het leven.

Nieuw werk 2012

Nieuw werk 2012

Geert & Berend meets Daniel

Geert & Berend meets Daniel

People

People

Portraits in different techniques  
Vieze Berry

Vieze Berry

  Vieze Berry (50x60cm) Daniel Hageman & Merijn Kavelaars coorperations ‘Vieze Berry’ wordt zaterdag 27 augustus verloot met de tekenwedstrijd at Voltt! Klik voor meer informatie hier.
Daniel, Merijn en Koen at PUP Edition One

Daniel, Merijn en Koen at PUP Edition One

PUP Edition One from PUP Amsterdam on Vimeo.
"Subsidie of geen subsidie? That's the question"

“Subsidie of geen subsidie? That’s the question”

de Grote 8 interview voor BNR Nieuwsradio “Subsidie of geen subsidie? That’s the question”   Kan kunst zonder subsidie? De een vindt dat kunstenaars hun eigen broek moeten ophouden, de ander vindt dat creatievelingen juist gesteund moeten worden. BNR’s Laurens Boven trotseerde zondag de regen op de Uitmarkt in Amsterdam en ging op onderzoek uit....