Het Van Gogh Museum 40 jaar. En op 22 en 23 juni vieren we met alle musea aan het Museumplein en Het Koninklijk Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest dat alle musea weer open zijn. Wij geven het startschot voor dit Museumpleinweekend al op Vrijdagavond 21 juni.

Programma 7 juni 2013
Best of Lyrics Lab: Tunes from the Yellow & the Blue golden edition (20.30 — 21 uur)
Kom luisteren naar pareltjes die eerstejaars studenten popmuziek van het Conservatorium schreven, geïnspireerd door schilderijen in ons museum. Met trots presenteren we onder meer Yori Swart en Tessa Rose Jackson!

Acht decennia, acht kunstenaars: De Grote 8 (doorlopend)
Acht kunstenaars laten een werk zien dat óf terugblikt op de afgelopen vier decennia óf juist vooruitblikt en hun visie presenteren over het Van Gogh Museum voor de komende vier decennia.

Tell me your Van Gogh (18.30 / 19.30 / 20.30 uur)
Een acteur komt de sappigste waargebeurde verhalen van 40 jaar Van Gogh Museum vertellen, gebaseerd op anekdotes van medewerkers die ook aanwezig zijn om al je vragen te beantwoorden.

dj duo Grumpy Old Men (doorlopend)
Hoor de lekkerste plaatjes van de afgelopen veertig jaar in de swingende mix van dit duo dat misschien in naam chagrijnig klinkt, maar zeker niet achter de draaitafel.

Cupcakes van De Dikke Lepel Ladies! (doorlopend)
We zijn jarig, dus kom een Van Gogh cupcake versieren onder creatieve begeleiding van De Dikke Lepel Ladies.

Rondleidingen (18.30 / 19.30 Engels, 19 / 20 uur Nederlands)
Grijp je kans om tijdens een rondleiding door onze jubileumtentoonstelling Van Gogh aan het werk op een heel andere manier naar Van Gogh te kijken, op zoek naar het verhaal achter een schilderij.